Imagination is
more important
than knowledge.

– Albert Einstein –

Waarom coaching

Met individuele coaching herstellen juridisch professionals sneller van stress, overspannenheid of  burn out klachten. Met coaching worden ze mentaal weerbaarder. Sterkere leiders.

Door zelf sterk te zijn, vergroten juristen hun toegevoegde waarde voor cliënten, procespartijen en andere relevante partners en partijen. Mensen voelen zich echt gezien en zijn meer tevreden over hun bijdrage. Cliënten komen graag bij ze terug.

Ik ben gespecialiseerd in coaching van advocaten, advocaat-stagiaires, bedrijfsjuristen, rechters, notarissen, kandidaat-notarissen, HR juristen en juristen in andere functies.

Met coaching vinden juristen antwoorden op deze vragen:

 • Hoe krijg ik weer energie in mijn lijf?
 • Hoe zorg ik dat mijn stress verdwijnt?
 • Hoe herstel ik van mijn burn out (symptomen)?
 • Hoe krijg ik weer lol in mijn werk?
 • Welke overtuigingen belemmeren mij ongemerkt bij het bereiken van mijn doelen?
 • Hoe herken ik mijn grenzen? En hoe benoem ik mijn grenzen?
 • Hoe houd ik een goede ‘work-life balance’?
 • Hoe kan ik mijn relaties met anderen verbeteren?
 • Hoe voorkom ik dat ik overspannen raak?
 • Hoe ga ik om met klachten die duiden op een aanstaande burn out of overspannenheid?
 • Hoe ontdek ik mijn passie?

De coaching gebeurt op basis van NLP.

Life is not the way
it is supposed to be.
It is the way it is.
The way you cope
with it, is what makes
the difference.

– Virginia Satir –

Coaching is mogelijk op de coachlocatie in Gassel of op een andere door de coachee en de coach samen gekozen locatie.

Wandelen zorgt voor de aanmaak van dopamine. Daarom behoort wandelcoaching ook tot de mogelijkheden. Samen met de coach kiest de coachee een fijne plek om dat te doen.

Hoe werken we?

Onze coaching wordt afgestemd op de behoefte van de coachee. Op een prettige plek praten de coach en coachee over wat er met de coaching bereikt wil worden. De vraag “wanneer ben je tevreden?” laat zich niet altijd gemakkelijk beantwoorden. De coach helpt daarbij.

Naast zittend of wandelend praten, kunnen ook ruimtelijke oefeningen inzicht geven. Thuisopdrachten en e-learning versterken vaak ook de positieve verandering. Met de coach wordt besproken waar concreet behoefte aan bestaat.

Een coachgesprek duurt anderhalf uur. Meestal ervaren mensen na enkele gesprekken voldoende verandering. Na afloop van ieder gesprek bepaalt de coachee of dat hij of zij nog een gesprek wil. De coach adviseert hierin. Het eerste gesprek is kostenloos.

We hebben een eigen coachlocatie in Gassel (Noord-Brabant), middenin de natuur. In overleg met de coach kan ook een andere coachlocatie worden gekozen, dichter bij huis of kantoor. 

Voor een eventuele vergoeding door de zorgverzekeraar of werkgever kan met hen in overleg worden getreden.

 

Bij coaching en trainingen van Bardoel wordt gebruik gemaakt van NLP.

Incompany coaching

Dit is coaching op kantoor bij de coachee zodat die geen tijd verliest aan het reizen naar de coachlocatie. De coach kan bovendien meerdere coachsessies binnen dezelfde organisatie of afdeling op dezelfde dag hebben met verschillende coachees.

Dit heeft een aantal voordelen, zoals ten eerste een gereduceerd coachtarief. Verder geeft het een sterke impuls tot positieve verandering van de cultuur binnen de organisatie of afdeling als meerdere collega’s in dezelfde periode coaching krijgen.  

Mensen stimuleren elkaar enorm in hun ontwikkeling als ze in dezelfde periode aandacht geven aan reflectie op hun eigen handelen.

Ze groeien tegelijkertijd in hun persoonlijke leiderschap. Er ontstaat meer begrip voor elkaars ontwikkelproces en meer ruimte voor veranderingen op de werkvloer.

Als coaching op hoger managementniveau plaatsvindt, is vaak zelfs sprake van een positieve impact op de gehele bedrijfscultuur. Dit geldt vooral zodra partners, leden van het managementteam of bestuurders tijdens ongeveer dezelfde periode individuele coaching krijgen. 

Neem contact met ons op als je de mogelijkheden en kosten voor jouw organisatie of afdeling wilt weten

MET BARDOEL BEN JE IN ONTWIKKELING