Over Loes

Bardoel Coaching en Training
voor juristen is opgericht door
mr. Loes Bardoel.

Zij is voormalig advocaat, coach, trainer, gespreksleider intervisie NOvA en 
docent Persoonlijk Leiderschap

 


Oprichtster
 mr. Loes Bardoel 

“Ik heb jarenlang gewerkt als advocaat, insolventierecht en ondernemingsrecht. Zakelijke dienstverlening. Ook werkte ik als jurist bij de Rechtspraak, rechtendocent en adviseur bij SSR. In die verschillende functies en uiteenlopende werkgevers heb ik een breed spectrum van het juridische speelveld gezien. Ik ben daarbij heel wat mentale uitdagingen tegengekomen. En die hadden impact. Impact op mijn humeur (chagrijnig, kort lontje), op mijn energieniveau (laaaag) en mijn fitheid (zwak). Tegelijkertijd gebeurde er privé ook van alles dat mij diep raakte.  Ik zat overspannen thuis en voelde me belabberd. Zo wilde ik het niet. De situatie triggerde mij meer te leren over ons, mensen. Ons handelen, ons brein, ons denken en onze emoties. Toen ik mij verdiepte in NLP gingen de lampjes aan. De controle die ik over mijn brein, humeur en lijf herwon door NLP toe te passen, was bijzonder prettig. Ik dacht meteen: “Dit moeten andere juristen ook weten!” Veel juristen worstelen immers met zichzelf, met anderen, met hun werk, de combinatie werk en privé. Stress, burn out of bore out; het ligt op de loer.”

“NLP is bij uitstek geschikt voor juristen; vooral zij kunnen het eenvoudig leren en snel toepassen. Dit komt doordat het lijkt op het toepassen van rechtsregels. Simpele stappen, altijd met effect. De heldere structuur, eenvoud en effectiviteit van NLP is wat het zo aantrekkelijk maakt. Ik pas het graag toe en breng het graag over, om zo juristen nog succesvoller en sterker te maken.”

I pay no attention to anybody’s praise or blame. I simply follow my own feelings.

– Wolfgang Mozart –

“Mijn praktijk richt zich op het succesvoller en sterker maken van juristen. Dit doe ik in samenwerking met andere instituten, trainers, (loopbaan)coaches, rechters, advocaten en andere juristen. Ik verzorg (tevens online) trainingen vanuit mijn eigen locatie aan legal professionals, maar dit kan ook inhouse.  Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een advocatenkantoor, een rechtbank, maar ook bij onderwijsinstellingen. Juristen die beter willen omgaan met werkdruk, stress en burn out, fijngevoeliger willen communiceren met (lastige) cliënten of collega’s, die help ik dat te bereiken. Ook juristen die anderen willen coachen, effectief leiding willen geven, beter voor zichzelf willen opkomen of minder perfectionistisch willen zijn, help ik graag.”

“Mensen zijn veerkrachtiger dan dat ze denken. Uitzichtloze situaties kunnen met een andere manier van denken kansrijk blijken te zijn. Onze blik verbreden, ons wereldbeeld uitbreiden, vertrouwen op de goede afloop en niet focussen op de beren op de weg. Benieuwd en open naar onszelf en anderen kijken, zonder oordeel. Zonder mening. Dat mag. Dat kan.”Wat anderen over mij zeggen...

Annet – partner

“Ik vond het erg leuk om de cursus te volgen, heb me geen moment verveeld! Interessante stof en je bent een prettige cursusleidster.” Annet, partner bij een advocatenkantoor (34 jaar ervaring), deelneemster aan de introductietraining NLP voor juristen.

Lees verder

Fabienne – adviseur

“Ik heb jouw lessen heel verhelderend en leerzaam gevonden. Ik had nog nooit van NLP gehoord. Ik heb elke les met aandacht gevolgd, heel interessant. Ik ben het helemaal met jou eens dat ‘de toon de muziek bepaald’, niet alleen naar klanten toe, maar ook naar collega’s onderling. Wat ik

Lees verder

Corine – jurist

“Loes, wat heb ik genoten van jouw colleges. Wat heb ik geworsteld met de opdrachten, maar wat heeft het me veel gebracht. Dank hiervoor. Zoals je merkt ben ik enthousiast over de module. De module kwam als geroepen en was voor mij een verademing tussen alle theoretische vakken. Voor mij

Lees verder

Lindy – advocaat Dirkzwager Legal & Tax

“De soft skills training Mentaal IJzersterk van Loes was verhelderend! Ik voel mij door de training gesterkt in mijn professionaliteit als advocaat. Loes is een goede gespreksleider, een vertrouwenspersoon en ze zorgde voor een veilige sfeer binnen de groep advocaten waardoor iedereen zichzelf durfde te zijn. Het was een kleine groep,

Lees verder

MET BARDOEL BEN JE IN ONTWIKKELING

nvnlp_logo_lid_van