Effectief overleg voeren

Sluit beter bij de ander aan en vergroot je invloed.

Duur:                  1 dag of 2 dagen (9:30-17:00 uur)

Locatie:             in overleg, eigen locatie beschikbaar in Gassel (N-Br)*

Datum:              nader te bepalen

NB: Deze training is als 1-daagse en 2-daagse training af te nemen. De meerwaarde van de 2-daagse zit in de psychologische online test ‘Mindsonar®’ die deelnemers vooraf maken en die tijdens de training wordt besproken. Daarnaast zijn er extra oefeningen.

Wat leer je?

  • wat je kunt doen om, ondanks onderlinge verschillen, prettig en effectief overleg te voeren
  • hoe je je gesprekspartner kunt ‘lezen’
  • welke mindset effectief is voor het voeren van overleg en hoe je deze aanneemt
  • wat metaprogramma’s zijn en waarom deze zo nuttig zijn 

Beschrijving training

In deze training leer je effectief overleg te voeren als professional. Ieder mens verschilt in hoe hij denkt, voelt en handelt, want een ieder heeft unieke filters ontwikkeld waarmee hij of zij waarneemt. Uiteraard zijn ook overeenkomsten tussen mensen te ontdekken. Door de overeenkomsten en verschillen in filters te herkennen van jezelf en bij je gesprekspartner ga je beter begrijpen waarom overleg soms bijvoorbeeld stroef verloopt, waarom je soms niet bereikt wat je ermee beoogt of waarom je met de ander niet op één lijn zit ondanks de goede bedoelingen.

Het herkennen van de filters bij je gesprekspartner stelt je nog beter in staat om tijdens gesprekken aan te sluiten bij de ander en het gesprek te beïnvloeden. Er ontstaat meer ruimte om jouw visie en strategie effectief over te brengen. De ander hoort en begrijpt je ècht. In deze training leer je die filters herkennen bij jezelf en de ander. Je krijgt praktische handvaten aangereikt waarmee je direct meer controle ervaart over hoe jouw besprekingen verlopen.

Ook verdiep je je vaardigheid om goed contact te maken met anderen zodat je ook met mensen waar je ‘allergisch’ voor bent goed kunt communiceren. Je leert welke andere factoren, naast bijvoorbeeld het spiegelen van gedrag, belangrijk zijn voor het krijgen van goed contact met een ander.

Extra bij de 2-daagse training:
Aangezien je eigen filters een belangrijke rol spelen bij effectief overleg, worden deze via een vooraf in te vullen psychologische online test, de Mindsonar®, onderzocht. Tijdens de 2-daagse training ga je daarmee aan de slag.

Doelgroep

De training is geschikt voor zowel ervaren als beginnend juristen zoals advocaten, advocaat-stagiaires, rechters, notarissen, kandidaat-notarissen, bedrijfsjuristen en juristen in andere functies.

De samenstelling van de groep heeft invloed op het leereffect. Diversiteit onder de groepsleden heeft doorgaans een positief effect, zoals ervaren en beginnend, management en uitvoerend, mannen en vrouwen, jongere en oudere mensen, verschillend opleidingsniveau, etc.

Andere samenstellingen, zoals een trainingsgroep met collega’s van één afdeling of een groep met juristen met gelijkwaardige posities, zijn bespreekbaar.

Maximaal aantal deelnemers

8 personen

De trainer(s)

De training wordt verzorgd door mr. Loes Bardoel. Gecertificeerd coach en trainer, voormalig advocaat en docent. Zij is gespecialiseerd in Neuro Linguïstisch Programmeren.

Kosten:

1-daagse training: € 595,- ex btw
2-daagse training: € 995,- ex btw

* De locatie in Gassel is met de auto bereikbaar. Geen OV.

 

Wilt u meer weten over (de mogelijkheden voor) deze training? Bijvoorbeeld over de groepsamenstelling, de leerdoelen, het programma, de locatie en beschikbare data? Klik hieronder op ‘Meer informatie’ en stuur ons een mail met uw verzoek. We nemen vervolgens contact met u op.