Effectief zittingvoeren in civiele zaken

Vergroot je impact tijdens zittingen.

Duur:              

2 dagen (9:30 – 17:30 uur)


Data en locatie:                     

2021 2022

op aanvraag

op aanvraag
Wijzigingen voorbehouden.

Wat leer je?

  • hoe je tijdens zittingen op zinvolle wijze omgaat met emoties van je cliënt, de wederpartij, de rechter en die van jezelf;
  • hoe je met behoud van je eigen authenticiteit je boodschap effectief overbrengt tijdens zittingen;
  • wat rechters met een zitting willen bereiken en welke attitude van advocaten daarbij behulpzaam is;
  • hoe je de emoties van je cliënt kunt vertalen naar de rechter toe.


Beschrijving training

Met deze training onderscheid je je als advocaat. Je communiceert helderder en overtuigender ter zitting. Je voelt je sterker en zelfverzekerder.

Zittingvoeren is mensenwerk. Mensen worden gedreven door hun gedachten, overtuigingen en emoties. Als advocaat wil je graag zoveel mogelijk invloed hebben op het gedrag van je cliënt tijdens de zitting. Ook wil je dat de rechter openstaat voor jouw inbreng tijdens de zitting en wil je goed contact met de rechter.

Tijdens de training krijg je theorie aangereikt die inzicht geeft in hoe je gedrag kunt beïnvloeden en doe je oefeningen waarmee je leert dat in de praktijk te brengen tijdens zittingen. Ook verstevig je je vaardigheid om je eigen emoties te managen zodat die tijdens zittingen geen belemmering maar juist een kracht vormen. Je vergroot je invloed, je impact ter zitting op positieve wijze en creëert voor je cliënt de omstandigheden om zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Doelgroep

Advocaten en juristen met een (gedeeltelijk) civiele praktijk die hun zittingsvaardigheden willen uitbreiden en verdiepen.

De trainers

De training wordt verzorgd door mr. Silvia Boorsma en mr. Loes Bardoel.

Mw. mr. Boorsma is raadsheer bij Hof Arnhem-Leeuwarden en actief als docent zittingsvaardigheden bij onder meer SSR. Ze geeft onder meer inzicht in de rol van emoties bij conflicten en in rechtszalen. Daarnaast geeft ze tips aan de hand van haar ruime zittingservaring, zij kan putten uit een uitgebreid scala van casuïstiek.

Mw. mr. Bardoel is voormalig advocaat en rechtendocent en zelfstandig vaardighedentrainster. Zij geeft aan de hand van haar ervaring als advocaat en haar kennis en kunde aangaande praktische psychologie (NLP) inzicht in de vorming van overtuigingen en de invloed daarvan op gedrag. Daarnaast voorziet ze de deelnemers van communicatie-inzichten en -tips die kunnen worden toegepast tijdens zittingen.

Kosten:           

€ 995,- ex btw

* Onze locatie in Gassel is per auto bereikbaar. Geen OV.