Makkelijk verbinding maken met je cliënt en andere relaties

NLP voor legal professionals, basis, deel 1

Mensen die het gevoel hebben oprecht gezien te worden voor wie ze zijn, stellen zich eenvoudiger open voor anderen.

Duur:              

1/2 dag (9.30 – 13:00 uur)

Data en locatie*:

2021 2022

op aanvraag

op aanvraag

Wat leer je?

  • welke mindset effectief is voor het maken van verbinding met je cliënt en andere zakenrelaties.
  • op welke kanalen je kunt afstemmen op de ander en waarom dat nuttig is. 

Beschrijving training

Hoe ga je om met je cliënt die andere dingen aan zijn of haar hoofd heeft dan jij? Of rechtzoekenden, collega’s, rechters, advocaten of andere relaties die een andere focus hebben dan jij? Bijvoorbeeld op hun eigen persoonlijke of zakelijke doelen die jij niet kent? Die met een ander gevoel rondlopen dan jij en daardoor niet goed te bereiken lijken?

De (professionele) partijen met wie je op je werk overlegt, hebben allemaal een andere achtergrond. Ze zijn anders opgevoed, hebben andere (positieve of negatieve) ervaringen gehad, en ze hebben mede daardoor vaak een andere missie dan jij. Zij – en jij – nemen die achtergrond onbewust mee naar het werk. Alle partijen zitten in hun eigen gevoel, wat vaak niet het jouwe is. En dat gevoel beïnvloedt hun humeur en dus hun reactie naar jou toe. 

Vindt aansluiting bij hen via verschillende afstemmingskanalen en neem een ondersteunende mindset aan. Dan zorg je dat ze zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Mensen die het gevoel hebben oprecht gezien te worden voor wie ze zijn, stellen zich eenvoudiger open voor anderen. Voelen zich veilig en zullen daardoor eerder delen wat hun werkelijk drijft. 

Doelgroep

Advocaten, rechters, notarissen, bedrijfsjuristen en juristen in andere functies.

De samenstelling van de groep heeft invloed op het leereffect. Diversiteit onder de groepsleden heeft doorgaans een positief effect. 

Zijn andere samenstellingen gewenst, zoals een trainingsgroep met collega’s van één afdeling of een groep met juristen met gelijkwaardige posities, neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

De trainer(s)

Mr. Loes Bardoel

– voormalig advocaat
– voormalig rechtendocent
– voormalig adviseur leren en ontwikkelen SSR (rechtersopleidingen)
– intervisie gespreksleider NOvA
– NLP coach en masterpractitioner
– trainer soft skills
– docent Persoonlijk Leiderschap HAN Rechtenopleiding
– lid en redacteur NVNLP

Kosten:           

€ 295,- ex btw

*Liever een zelfgekozen locatie? Dat kan. Deze training kan ook incompany op uw kantoor of elders worden gegeven. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

**Onze eigen trainingslocatie in Gassel is per auto bereikbaar. Geen OV.