Over Loes

Bardoel Coaching is opgericht door
mr. Loes Bardoel.

Voormalig advocaat, coach, trainer,
gespreksleider intervisie NOvA en 
docent Persoonlijk Leiderschap

 


Oprichtster
 mr. Loes Bardoel 

“Ik heb jarenlang gewerkt als advocaat in de zakelijk dienstverlening: insolventierecht en ondernemingsrecht. Ook werkte ik als jurist bij de Rechtspraak, als rechtendocent en als onderwijsadviseur bij SSR. In die verschillende functies en uiteenlopende werkgevers heb ik een breed spectrum van het juridische speelveld gezien. De mentale uitdagingen die ik daarbij tegenkwam hadden impact. Op mijn humeur en op mijn energieniveau. Tegelijkertijd gebeurde er privé dingen die mij raakten. Ik raakte overspannen en voelde me belabberd. Dit wilde ik niet meer.

Ik ging op zoek naar plezier en voldoening. Dat zat al in mij maar was verstopt onder schaamte en onzekerheid. Om te kunnen leven naar mijn potentieel, ging ik meer en meer leren over mezelf en ons: mensen. Ons brein: hoe kunnen we ons denken sturen? Over onze emoties: hoe kunnen we ze begrijpen en positief benutten? NLP hielp mij controle over mijn lijf en brein te herpakken. Tijdens de allereerste NLP lesdag dacht ik meteen: “Dit kan alle juristen helpen.” En ik begon me ook af te vragen waarom wij – juristen – niet leren hoe we onszelf beter kunnen managen? 

“Er komt zóveel op juristen af tijdens het werk. Dat moeten we bovendien combineren met ons privéleven. Stress, burn out, en ook bore out: het ligt op de loer. 

NLP is snel te leren en lijkt op het toepassen van rechtsregels. Heldere stappen, altijd effect. Zélf controle hebben over de mate waarin iets je raakt en hoe je ermee omgaat. Kiezen hoe je reageert in een situatie in plaats van overrompeld zijn. Met behoud van ecologie in je omgeving kiezen voor jezelf.

De eenvoud en effectiviteit van NLP maakt het aantrekkelijk. Het zou goed passen in de rechtersopleiding, beroepsopleiding advocatuur en andere juridische opleidingen. Dan zouden juristen een stuk gelukkiger zijn. Dit is mijn missie. NLP aanleren aan juristen zodat zij weer in control zijn en plezier en voldoening ervaren. ”

I pay no attention to anybody’s praise or blame. I simply follow my own feelings.

– Wolfgang Mozart –

” Mijn praktijk richt zich op het succesvoller en sterker maken van juristen. Dit doe ik in samenwerking met andere instituten, trainers, (loopbaan)coaches, rechters, advocaten en andere juristen. 

Ik verzorg (tevens online) trainingen vanuit mijn eigen locatie aan allerlei legal professionals. Dit kan ook inhouse, bijvoorbeeld bij een advocatenkantoor, rechtbank, of onderwijsinstelling. 

Juristen die graag beter willen omgaan met werkdruk, stress en burn out, fijngevoeliger willen communiceren, effectief leiding willen geven, beter voor zichzelf willen opkomen of bijvoorbeeld minder perfectionistisch willen zijn, help ik dat te bereiken.”

“Mensen zijn veerkrachtiger dan dat ze denken. Uitzichtloze situaties kunnen met een andere manier van denken kansrijk blijken te zijn. Onze blik verbreden, ons wereldbeeld uitbreiden, vertrouwen op de goede afloop en niet focussen op de beren op de weg. Benieuwd en open naar onszelf en anderen kijken, zonder oordeel. Zonder mening. Dat mag. Dat kan.”Wat anderen over mij zeggen...

Dolf – raadsheer

“Ik heb de introductietraining NLP voor juristen gevolgd. De training zit goed in elkaar; theorie wordt op het juiste moment afgewisseld met concrete oefeningen. Door dit laatste gaat de theorie leven en beklijft deze. Loes heeft veel kennis en ervaring met NLP en brengt haar boodschap boeiend over. In het persoonlijke contact is

Lees verder

Silvia – senior raadsheer

“Loes weet op een heldere wijze theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Ze heeft veel kennis van het Neuro Linguïstisch Programmeren en kan die kennis met enthousiasme overbrengen. Doordat ze hierbij veel voorbeelden gebruikt, spreekt dit alles direct tot de verbeelding. Met enkele korte oefeningen werd het geleerde tijdens de training al in

Lees verder

Annet – partner

“Ik vond het erg leuk om de cursus te volgen, heb me geen moment verveeld! Interessante stof en je bent een prettige cursusleidster.” Annet, partner bij een advocatenkantoor (34 jaar ervaring), deelneemster aan de introductietraining NLP voor juristen.

Lees verder

Fabienne – adviseur

“Ik heb jouw lessen heel verhelderend en leerzaam gevonden. Ik had nog nooit van NLP gehoord. Ik heb elke les met aandacht gevolgd, heel interessant. Ik ben het helemaal met jou eens dat ‘de toon de muziek bepaald’, niet alleen naar klanten toe, maar ook naar collega’s onderling. Wat ik

Lees verder

Corine – jurist

“Loes, wat heb ik genoten van jouw colleges. Wat heb ik geworsteld met de opdrachten, maar wat heeft het me veel gebracht. Dank hiervoor. Zoals je merkt ben ik enthousiast over de module. De module kwam als geroepen en was voor mij een verademing tussen alle theoretische vakken. Voor mij

Lees verder

Lindy – advocaat Dirkzwager Legal & Tax

“De soft skills training Mentaal IJzersterk van Loes was verhelderend! Ik voel mij door de training gesterkt in mijn professionaliteit als advocaat. Loes is een goede gespreksleider, een vertrouwenspersoon en ze zorgde voor een veilige sfeer binnen de groep advocaten waardoor iedereen zichzelf durfde te zijn. Het was een kleine groep,

Lees verder

MET BARDOEL BEN JE IN ONTWIKKELING